Om leirskolen

Grøtavær leirskole er tilsluttet og anbefalt Norsk Leirskoleforening. Leirskole er en del av den norske grunnskolen. Grøtavær leirskole eies og drives av Harstad kommune. Ved leirskolen jobber fire leirskolelærere med godkjent lærerutdannelse. I tillegg jobber det kjøkkenpersonale, vaktmester og reinholdere ved leirskolen.

Grøtavær leirskole har som mål å øke elevenes selvstendighet, ansvarlighet og sosiale tilpasningsevne, samt gi et godt pedagogisk undervisningstilbud i det store klasserommet. Vi legger til rette for å bli kjent med kystkultur, fjellet, fjæra, bålet og ikke minst seg selv. Overordnede stikkord i vår pedagogiske tenking er; danning, mestring, inkludering og samarbeid.

Grøtavær leirskole er en døgnbemannet leirskole. På dagtid har vi tre eller fire leirskolelærere på jobb, på kveldstid er vi en eller to på jobb. Dette gjør at vi har tilbud både på dagtid og på ettermiddag/kveld alle dager.

Hovedbyggningen til leirskolen ble tidligere, under den kalde krigen, brukt av forsvaret. Byggningen var endel av Grøtavær fort. Her er 14 elev-soverom med eget bad, spisesal, stort "flerbruksrom" m/scene og bordtennisbord, spillerom, tørkerom, badstue og dusjanlegg.
Nede ved havet disponerer vi ei stor brygge. På Burøya som er av øyene ved Grøtsundet har vi en lavvoleir. Her har vi kanoer, kajakker og robåter.

For detaljer om vårt skoletilbud og fritidstilbud se informasjonsheftene og dagsplaner.

 

 

Organisasjonen

Grøtavær leirskole er en avdeling i Stangnes skole. Stangnes skole har fire avdelinger:

  • Stangnes ungdomsskole
  • Kilhus læringsarena
  • Newton rommet
  • Grøtavær leirskole. 

Grøtavær leirskole har 3,4 stillinger. Vi driver primært med leirskole, men bidrar også på andre arenaer i Harstad skolen. Spørsmål om bruk av leirskolebygningene til andre formål enn leirskole må rettes til Grøtavær Brygge as.

Slik reiser du til Grøtavær

Grøtavær leirskole ligger vest på Grytøya. Grytøya er ei øy nord for Harstad. Fra Harstad sentrum er det mulig å reise med rutebuss/ferge/rutebuss til og fra Grøtavær. I leirskolesesongen er rutene tilpasset slik at en kan reise kollektivt både ved ankomst mandag og ved hjemreise fredag.

Fra Harstad til Grøtavær kan man reise med buss/bil til Stornes - (20min.)

Fra Stornes til Bjørnerå med ferge - (10-15min.)

Buss/bil fra Bjørnerå til Grøtavær - (20min.). Bussen kjører helt fram til leirskolen.

Buss Harstad-Stornes rute 240 

Ferge Stornes-Bjørnerå rute 177 drives av norled

Buss Bjørnerå-Grøtavær rute 245 

Bussen går helt fram til leirskolen

 

Bestille plass ved leirskolen

Det kan være lurt å bestille leirskoleplass i god tid. Mange skoler bestiller allerede i første klasse eller har fast avtale ved Grøtavær leirskole. Noen skoler ordner det slik at de kommer sammen med andre skoler der en vet at elevene begynner i lag på ungdomsskolen.

Bestilling av plass kan gjøres over telefon eller epost. Ved bestilling oppgis antall elever i klassen, når en ønsker oppholdet, klassens kontaktperson (lærer eller klassekontakt) og den personen på skolen som holder orden på alle deres leirskolebestillinger. Det kan være lurt at all leirskolebestilling utføres av en person på den enkelte skole. De fleste skoler har bestillinger for flere år framover og da er det lurt at en har oversikt over alle. Når deres skole er ført inn i våre bookinglister sender vi bekreftelse på bestillingen.

For bestilling ta kontakt med avdelingsleder Dag Erik Eriksen. Dag.Eriksen@oppvekst.harstad.kommune.no, Telefon 90515059

Dagsplaner

Dagsplanene er veiledende. Vi driver uteskole og skoletilbudet tilpasses etter vær og føre. 

Dagsplan Mandag.pdf

Dagsplan Tirsdag.pdf

Dagsplan Onsdag.pdf

Dagsplan Torsdag.pdf

Dagsplan Fredag.pdf